Nieuws wijk II

Dankbaar en blij is de kerkenraad dat Bart Limburg zijn roeping tot ouderling heeft aanvaard.
Eventuele bezwaren tegen de gevolgde verkiezingsprocedure of de bevestiging van deze broeder kunnen tot uiterlijk vrijdag 22 mei schriftelijk, gemotiveerd en ondertekend door de stemgerechtigde leden van wijkgemeente 2 worden ingediend bij scriba P. de Graaf.
Gedenk hem in je gebed.

De Hervormde gemeente IJsselmuiden-Grafhorst wijk II (PKN) is op zoek naar een jongerenwerker voor 12 uur per week.

Als gemeente verlangen we ernaar dat onze jongeren God persoonlijk leren kennen, Jezus Christus als Redder aannemen en geleid door de Heilige Geest het geloof delen in woorden en daden. Dat verlangen willen wij laten doorklinken in ons jeugdwerk. Vind jij het mooi om de gemeente hierin te ondersteunen? Als jongerenwerker ben je samen met de jeugdouderlingen verantwoordelijk voor het jeugdwerk in het bijzonder gericht op 12-25 jaar.

De jongerenwerker heeft hierin enkele specifieke werkzaamheden:

 • Deelnemen aan het catecheseteam (met predikant en vrijwilligers);
 • Coachen en ondersteunen van leidinggevenden (incl. verzorgen van toerusting);
 • Beleid op het jeugdwerk implementeren en verder ontwikkelen;
 • Ondersteunen van ouders bij de geloofsopvoeding.

Als jongerenwerker ben je iemand die:

 • Communicatief vaardig is;
 • Een inspirerende en enthousiaste werkhouding heeft;
 • Gemakkelijk contacten legt en onderhoudt met de jeugd (en met hun ouders/begeleiders);
 • Innovatief en creatief is, en die zijn/haar talenten kan gebruiken om jongeren te bereiken;
 • Een christelijke levensovertuiging heeft, belijdend lid is van een gemeente van de Protestantse Kerk in Nederland en zich laat leiden door Gods liefde voor de wereld.

Functie-eisen:

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde studie HBO theologie;
 • Zelfstandig werken;
 • Vrijwilligers kunnen motiveren, toerusten en aansturen;
 • Relevante werkervaring is een pré.

Wij bieden een dienstverband bij de Hervormde kerk van IJsselmuiden-Grafhorst en je krijgt een arbeidscontract als jeugdwerker voor:

 • 12 uur per week in eerste instantie voor een periode van 1 jaar;
 • Je functie wordt ingeschaald in schaal 8 conform de salarisregeling van de Protestantse Kerk in Nederland;

De functie komt per 1 september beschikbaar. Ben je geïnteresseerd of wil je  meer informatie, laat het ons weten. We zien je CV en een filmpje van jezelf waarin je vertelt waarom jij geschikt bent voor deze functie graag tegemoet. Stuur deze beide op naar de scriba, dhr. P. de Graaf, scribawijk2@dorpskerk.com  voor 1 juni 2020. Voor vragen kun je bellen naar de jeugdouderlingen William van den Berg (06-25022004) of Bart van ’t Ende (06-38489122). Meer informatie over onze wijkgemeente kun je vinden op https://www.dorpskerk.com/wijk-2.

Klik hier om de vacature als pdf op te slaan of uit te printen


Toen we niet meer in de Oosterholthoeve konden samenkomen op zondag, moesten we als kerkenraad snel een oplossing bedenken om toch als gemeente van Christus rond het Woord samen te komen. In eerste instantie werd de gemeentezang thuis ondersteund met zang die van internet gehaald werd. Daaraan kleven allerlei nadelen, al was het op dat moment een bruikbare oplossing.
Met ingang van zondag 3 mei gaan we de gemeentezang vormgeven met enkele zangers die begeleid worden door 1 of 2 muzikanten. Elke zondag zal dat door een ander groepje gemeenteleden gebeuren. We vragen u als gemeente niet teveel te letten op stijl en vormgeving als diverse muzikale talenten dienstbaar zijn aan onze gemeentezang. Laten we ons nu richten op de voortgang van ons kerk-zijn waarin het Woord wordt verkondigd en we samen zingen. We bedenken daarbij dat dit alles van tijdelijke aard is, gedurende de coronamaatregelen.
We kijken er nog steeds naar uit dat we gewoon weer kunnen samenkomen in de Oosterholthoeve en de Dorpskerk zoals we dat gewend waren.
We beleven ongekende tijden nu het coronavirus en de bestrijding daarvan veel impact heeft op de samenleving als geheel en op de levens van mensen persoonlijk. Dat wij als kerkelijke gemeente de adviezen van de overheid en van de Protestantse kerk willen volgen heeft de nodige consequenties. Op deze pagina leest u hoe de kerkenraad de komende weken e.e.a. wil vorm geven.

Erediensten
We blijven erediensten houden want juist ook nu hebben we Gods Woord nodig en heeft de wereld ook ons gebed nodig. Vorige week konden we nog de lofzang gaande houden door met een klein deel van de gemeente samen te komen. Inmiddels zijn de adviezen aangescherpt en heeft de gemeente ook de Oosterholthoeve voor alle huurders gesloten. Wij zullen daarom op de gebruikelijke tijdstippen met een kleine kerkenraadsdelegatie diensten live uitzenden vanuit de Zaaier. Vorige week lukte het niet helemaal met de uitzending, maar de verwachtingen voor zondag zijn goed. Via deze link zijn we zondag toch met elkaar verbonden: https://kerkdienstgemist.nl/stations/1240/events/live

Pastoraat
Nu doordeweekse activiteiten stilliggen en we de contacten rond de zondagse diensten missen is het belangrijk om op andere manieren met elkaar verbonden te blijven. We moedigen u en jou aan om de telefoon te gebruiken en/of een kaartje te sturen. Ook de ouderlingen zullen in de komende weken proberen met de gemeenteleden in hun wijk in contact te blijven. Er worden geen ‘gewone bezoeken’ afgesproken, maar telefonisch en per mail zijn de ouderlingen bereikbaar en datzelfde geldt voor ds. Van Dam en ds. Van der Velden. De predikanten doen uiteraard wel crisispastoraat en overleggen in voorkomende gevallen wat er nodig is.

Bemoediging
Nu de kinderen thuis zijn van school en ouders in het leerproces worden ingeschakeld, komt er heel wat af op onze gezinnen. Er is een whatsapp groep voor moeders gestart waar elke dag iets wordt gedeeld om elkaar te bemoedigen of een bruikbare tip aan te reiken. Aanmelden kan via Paulina van Dam (06-14115092).

Hulp bieden: #niet alleen
De Hervormde diaconie heeft zich aangemeld bij het landelijke initiatief www.nietalleen.nl. Voor situaties binnen en buiten de gemeente willen we hulp aanbieden (denk bijvoorbeeld aan een luisterend oor of meer praktisch: boodschappen doen). Jos Tanghe fungeert als coördinator van dit werk. U kunt hem benaderen als u hulp nodig heeft voor uzelf of voor iemand anders. Mensen die in deze tijd iets voor een ander willen doen kunnen zich ook bij hem aanmelden via nietalleenys@solcon.nl of tel. 06-30715503

Communicatie
Behalve deze website is ook de whatsapp van onze wijkgemeente een belangrijk communicatie-kanaal. In het kerkblad staat hoe u/jij daarbij kunt aansluiten. Hebt u vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact op met uw wijkouderling of de scriba van de kerkenraad.

WhatsApp is erg geschikt voor het versturen van actuele, korte berichten. Nog niet aangemeld? Doe deze twee eenvoudige stappen:

 1. Voeg het nummer 0620277535 toe aan het adresboek van uw telefoon met als naam ‘Wijk2Bericht’
 2. Stuur daarna in WhatsApp de tekst ‘WIJKBERICHT AAN’ naar Wijk2Bericht.

Als u een boodschap hebt voor deze verzendlijst, kunt u dat via de app doorgeven.

 

Op weg naar je werk – in de auto, de trein of op de fiets – kun je iedere werkdag een Bijbellezing en overdenking beluisteren met de Bijbelpodcast _Eerst Dit._ Gebruikers kunnen zich gratis aanmelden via WhatsApp, en krijgen dan iedere werkdag om 6.00 uur een audiobericht via WhatsApp, dat met één druk op de knop te beluisteren is. Hiermee maken ze het luisteraars zo gemakkelijk mogelijk. Een goed begin van de dag.

De overdenkingen – meestal aan de hand van het leesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap – komen uit de koker van vijf personen:

Eva-hoofdredacteur Minella van Bergeijk, ds. Dirk de Bree, ds. Hanneke Ouwerkerk, ds. Jan-Maarten Goedhart en dr. Kees van Ekris. De podcast Eerst Dit is een initiatief van de EO en de IZB, een organisatie voor zending in Nederland binnen de PKN.

Aanmelden voor de Bijbelpodcast doe je zo: Ga daarvoor naar de website Eerstdit.nl. [1] Of pak je telefoon, zet 06-10021090 in de contactenlijst en app vervolgens naar dit nummer: ‘Podcast Aan’.

Links:

https://portal.eo.nl/bijbelpodcast-eerst-dit/