Nieuws wijk II

Wat is het fijn dat we met de coronaversoepelingen weer meer mensen kunnen uitnodigen om naar de kerkdiensten te komen. ’s Morgens(09.30 u) in de Oosterholthoeve en ’s middags(16.00 u) of ’s avonds(18.30 u) in de Dorpskerk zijn u en jij hartelijk welkom. Nu we ook de psalmen en liederen weer samen zingen en het dreigingsniveau van het coronavirus laag is, willen meer gemeenteleden de zondagse diensten bezoeken. Dat moedigen we als kerkenraad natuurlijk van harte aan! 
We geven elkaar nog geen hand en vragen iedereen om het 1,5 meter afstandhouden van elkaar serieus te nemen!

Voor de kerkdiensten van zondag 17 juli t/m 15 augustus is iedereen, ook vakantiegangers en andere gasten, vrij om zich aan te melden op https://aanmelden.dorpskerk.com/wijk2 vanaf de maandag. Wel willen we u en jou vragen, als je je vóór de zaterdag 12.00 uur aanmeldt, je te beperken tot één dienst die zondag om zo ook anderen de gelegenheid te geven een kerkdienst te bezoeken. Is er na zaterdag 12.00 uur nog ruimte beschikbaar, dan ben je vrij om je aan te melden voor een tweede kerkdienst. Aanmelden blijft nodig om te voorkomen dat de gewenste afstand tot elkaar niet meer mogelijk is. Kinderen t/m 12 jaar tellen in het aantal bezoekers niet mee.
Annulering van uw/jouw aanmelding graag zsm. mailen aan de scriba scribawijk2@dorpskerk.com zodat je plaats vrij gemaakt kan worden voor iemand anders.
De diensten zijn voor iedereen ook te volgen via  https://kerkdienstgemist.nl/stations/1240/events/live  

Voor vragen kunt u terecht bij de wijkouderling of scriba van de kerkenraad.

We rekenen op uw en jullie medewerking!

We hopen op Gods bewaring de komende (vakantie)tijd en bidden dat we snel weer meer met volle kerken bijeen kunnen zijn en bevelen de overheid en de zorgsector van harte in uw voorbede aan.

Welkom op de pagina van "Bijkletsen"!
Om de week is er een nieuwe aflevering welke na de ochtenddienst van 10:30 uur wordt uitgezonden.
Heeft u deze gemist of wilt u hem nog eens terugkijken? Hieronder vind u alle afleveringen. 

Zondag 30 mei 2021

Voor meer informatie over deze stichting: https://lighthouseministry.nl/ 
Voor het bestellen van koeken of een ontbijt: Klik hier 
Zondag 25 april 2021


Voor meer informatie over het project: www.elizayo.nl  
Zondag 11 april 2021
Zondag 28 maart 2021Zondag 14 maart 2021Zondag 14 februari 2021Zondag 31 januari 2021

* Helaas hebben we deze avond uit moeten stellen tot het najaar 2021 *

Uit een enquête, gehouden onder gemeenteleden van wijk 2, is gebleken dat er een grote behoefte is om gestuurd en onderwezen te worden als het gaat om geloofsopvoeding. Daarom wordt er en het najaar een thema-avond georganiseerd in het kader van ‘Geloofsopvoeding’. (datum volgt)
Op deze gemeente brede avond worden workshops gegeven door mensen uit onze eigen gemeente.
Daarnaast staat de avond in het teken van het delen van eigen ervaringen met betrekking tot geloofsopvoeding. Omdat we ook als het gaat om geloofsopvoeding samen één gemeente zijn!

Geef je nu op via dit formulier, of door op onderstaande flyer te klikken.
In het EO-programma ‘Zie je zondag’ duikt Marleen Stelling in de wereld van protestantse gemeenten; van conservatief tot vrijzinnig, van ingetogen tot uitbundig, van traditionele dorpskerk tot migrantenkerk. Hoe geven kerken zichzelf vorm om in deze tijd relevant te zijn?In de maand december zijn er ook in onze gemeente gemeenteleden door de EO geïnterviewd en zijn er opnames gemaakt van de dienst op 13 december vanuit de dorpskerk.

Op zondag 28 februari zal de eerste uitzending zijn van een drietal uitzendingen, hieronder vind u het overzicht met de uitzendingen:

via deze link zijn de uitzendingen ook achteraf terug te kijken


Zie je zondag!, zondag 28 februari, 9.20 uur, NPO 2

Hervormde Gemeente IJsselmuiden/Grafhorst - Geloven door generaties heen

Bertil Brink is al 27 jaar fulltime koster in de Hervormde Gemeente IJsselmuiden/Grafhorst. Zijn liefde voor de kerk en haar geschiedenis is groot. Als hij midden in de kerk staat kan hij wegdromen en denken aan de mensen die hier al honderden jaren geleden bij elkaar kwamen om het geloof te beleven. De eerste bewoners van IJsselmuiden zijn hier gedoopt, getrouwd en begraven. Alle belangrijke momenten hebben zich in de kerk afgespeeld en hij vindt het bijzonder dat hij deze kerk netjes mag houden. 

De familie Vahl is een van de families die al generaties is verbonden met deze gemeente. Ze werken als familie samen op de boerderij en zien elkaar ook in de kerk. Henk en Kitty zijn erg dankbaar dat hun kinderen geloven en zien daarin Gods trouw. Ze proberen in afhankelijkheid te leven, zo ook in hun dagelijks werk. 


  


Zie je zondag!, zondag 7 maart, 9.20 uur, NPO 2

Hervormde Gemeente IJsselmuiden/Grafhorst - Een nieuw thuis in de kerk

We volgen Joost van Wissen. Hij ontmoette Corina in de kroeg en kwam tijdens het daten erachter dat ze christelijk was. Joost had verder niks met het geloof, maar door Corina begon hij zich er steeds meer in te verdiepen. Hij ging af en toe mee naar de kerkdienst en deed Bijbelstudies. Het geloof groeide en hij voelt zich steeds meer thuis in de kerk.   

Ook veearts Henriette Bruggink heeft haar plek in IJsselmuiden gevonden. Ze voelde zich niet meer thuis in de kerk van haar ouders en ging op zoek naar een nieuwe gemeente. Haar ouders vonden dit een moeilijke keuze. Hier heeft zij een weg in moeten vinden. Zie je zondag!, zondag 14 maart, 9.20 uur, NPO 2
 

Hervormde Gemeente IJsselmuiden/Grafhorst - Door diepe dalen heen

Marleen ontmoet jeugdouderling William van den Berg. Ruim twee jaar geleden werd er bij William kanker geconstateerd. Dat was voor hem en zijn gezin een pittige tijd. In die periode beloofde hij aan God dat, als hij zou genezen, hij zich dienstbaar wilde opstellen aan de kerk. En kort daarna werd hij gevraagd als jeugdouderling. Een keuze waar William uit zijn comfortzone moest komen.  

Tot slot spreekt Marleen met Janine Bezemer. Zeventien jaar geleden verloor zij haar dochter Sterre. Janine worstelde met God: waarom kon dit gebeuren? Zij en haar man hadden zo uitgekeken naar hun dochter.

Naar aanleiding van de toerustingsavond van 1 februari 2020 geeft Esther van Maanen in onderstaand filmpje uitleg over de het basispastoraat. In de bijlage onderin het bericht kunt u alles nog eens rustig nalezen.Op weg naar je werk – in de auto, de trein of op de fiets – kun je iedere werkdag een Bijbellezing en overdenking beluisteren met de Bijbelpodcast _Eerst Dit._ Gebruikers kunnen zich gratis aanmelden via WhatsApp, en krijgen dan iedere werkdag om 6.00 uur een audiobericht via WhatsApp, dat met één druk op de knop te beluisteren is. Hiermee maken ze het luisteraars zo gemakkelijk mogelijk. Een goed begin van de dag.

De overdenkingen – meestal aan de hand van het leesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap – komen uit de koker van vijf personen:

Eva-hoofdredacteur Minella van Bergeijk, ds. Dirk de Bree, ds. Hanneke Ouwerkerk, ds. Jan-Maarten Goedhart en dr. Kees van Ekris. De podcast Eerst Dit is een initiatief van de EO en de IZB, een organisatie voor zending in Nederland binnen de PKN.

Aanmelden voor de Bijbelpodcast doe je zo: Ga daarvoor naar de website Eerstdit.nl. [1] Of pak je telefoon, zet 06-10021090 in de contactenlijst en app vervolgens naar dit nummer: ‘Podcast Aan’.

Links:

https://portal.eo.nl/bijbelpodcast-eerst-dit/