Nieuws wijk I

Op D.V. maandagavond 3 juni zijn jong en oud(er) van harte welkom op de wijkgemeente-avond in 'de Zaaier'! Vanaf half 8 staat er koffie/thee/fris klaar en om 19.45 uur beginnen we. 
Het thema is 'Aangaande mij en mijn huis...' en wordt door ds. Lubbers ingeleid. In groepjes spreken we er verder over door, want hoe doe je dat dan?  
Meer info volgt, maar reserveer deze avond vast in uw agenda. 

Met ruim 75 fietskilometers in de benen, kwamen we maandagochtend 6 mei voldaan, dankbaar en ‘zo moe als een koe‘ weer terug in IJsselmuiden na een onvergetelijk kampweekend. Gelukkig valt er nog veel te herkauwen…

Vrijdag 3 mei vertrekken we in een lange sliert – voor het eerst per fiets – richting ’t Loo Oldebroek. Er staat een stevige bries, maar over de windrichting hebben we niets te klagen. Daarom maken we een flinke omweg via de Molenbrug en een extra lus via de PZ naar de Kamperstraatweg. Het mag de pret niet drukken en binnen het uur zijn we bij de bosrijke kamplocatie 'het Buitencentrum'. De befaamde Macaroni van Bert en Rieneke van Dorsten is in no time verorberd en nadat de omgeving is verkend, de toestellen en sportvelden zijn geprobeerd, duiken we in het thema ‘Leer van de koeien…’ door een Sing in met prachtige liederen. Daarna lopen we in groepjes een route door het pikdonkere bos, op zoek naar felbegeerde puzzelstukjes, die we van de meest vreemde ‘bosjesmannen’ krijgen… Omdat de ontmoeting nog wel eens wat onverwacht plaats vindt, is het meidengegil tot in de verre omtrek te horen… Niet zo gek toch?

De broodjes hamburger, gemaakt door een groepje ouders, maken aan alle ‘leed’ een eind. Na een heerlijke en royale nachtrust ontwaken we met het gefluit van de Tjiftjaf en andere vogels in het bos. Na het traditionele ontbijt met vers gekookt eitje, luisteren we naar een boeiende inleiding van Rick Schreur (HJW/LCJ) om het thema ‘Leer van de koeien…’ praktisch te maken. Aan de hand van dit plaatje werkt hij dat beeldend uit.