Nieuws gemeentebreed

Voor wie is deze cursus?

Voor iedereen die meer wil weten over God, geloof, Bijbel en kerk.
De cursus Theologische Vorming voor Gemeenteleden (TVG) is laagdrempelig. Iedereen is welkom ongeacht leeftijd, opleiding of kerkgenootschap — ervaring leert dat diversiteit in cursisten van meerwaarde is voor de hele groep.

De cursus is gedegen: samen met theologisch geschoolde docenten en je mede-cursisten ga je de diepte in en behandel je fundamentele thema’s van het christelijk geloof. Het volgen van deze cursus kan een mooie aanleiding zijn om eindelijk de ‘klassiekers’ te lezen die je altijd al hebt willen lezen maar waar je uit jezelf niet aan toe komt.

Kortom: verlang je naar verdieping van je geloof — in leer en leven, theorie en praktijk

Dan is deze cursus misschien wel iets voor u/ jou!

Zie de bijlage of klik op de afbeelding hieronder voor info of bezoek de website www.cursustvg.nl

As vrijdag is het weer zover!
Al langere tijd is het samen zingen in de kerk helaas niet mogelijk, voor velen een groot gemis! Samen zingen verbindt en zorgt voor een relatie. Gelukkig hebben we verschillende manieren gevonden om de lofzang gaande te houden tijdens de erediensten, maar het als gemeente Gods lof uitzingen tijdens de diensten kon niet. Vrijdagavond 3 juli willen we met elkaar vanaf 19.00 zingen op het plein bij de Dorpskerk, uiteraard met voldoende afstand. Opgeven is verplicht, gebruik hiervoor het formulier via deze link:

aanmelden 17 juli 19.00 uur

aanmelden 31 juli 19.00 uur

aanmelden 14 augustus 19.00 uur

aanmelden 28 augustus 19.00 uur

U ontvangt van ons uiterlijk donderdag een bevestiging met instructies hoe we de avond vorm geven én met de te zingen liederen die u dan zelf mee kunt nemen. Bij vragen kunt u contact opnemen met Coenraad van Dijk (06-11210601)

Bijlagen:
Bewaar het bestand uitnodiging.pdfuitnodiging.pdf[ ]
Al een aantal keer hebben we met elkaar een quiz gedaan.
Als je nog niet kunt lezen zijn die vragen best wel moeilijk! Of soms moet je misschien vroeg naar bed….,
Daarom hebben we voor jouw een kleurwedstrijd! Met natuurlijk een “quizvraag” erbij!
Jij mag de kleurplaat kleuren en met papa of mama je naam opschrijven!
De kleurplaat moet voor volgende week dinsdag 16 juni ingeleverd zijn, bij juf Anja (De Bogaard 21).
Dinsdagavond 16 juni laten wij zien wie er een prijs heeft gewonnen!
Doe goed je best!!

Nu we al langere tijd niet meer samen kunnen komen in de kerk kunnen we ons voorstellen dat er behoefte is om toch even in de kerk te zijn. Om tot rust te komen, om te bidden, voor een gesprek, om……..

Graag bieden wij u deze gelegenheid door vanaf 2 juli de kerk open te stellen op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Uiteraard staan de deuren ook open voor niet-gemeenteleden die behoefte hebben aan rust of bezinning of die graag de kerk eens van binnen willen zien.

Op deze dagen is er iemand aanwezig om een gesprek aan te gaan als daar behoefte aan is, om samen te bidden of een stukje te lezen. Uiteraard zullen we steeds zorgvuldig omgaan met de maatregelen vanuit het RIVM en we verzoeken u ook om deze regels in acht te nemen.

Graag ontmoeten we u in de kerk wanneer u daar behoefte aan hebt!

Vanwege de (te) lange vertraging van kerkdienstgemist.nl gaan we vanavond de beelden via youtube uitzenden, stem dus niet af op kerkdienstgemist maar op :

2 juni -> https://youtu.be/ahY81AblWXk

9 juni -> https://youtu.be/fo9t_bIUu0g

16 juni -> https://youtu.be/QwIMh6MaXKk

Voor de kinderen! KAHOOT! voor jong en "oud" Heel veel kant-en-klare quizzen. | Jongen

Op dinsdagavond om 19.00 uur organiseert de zondagsschool een digitale Bijbelse quiz voor alle kinderen.
Kijk hier voor meer informatie!

We hopen dat jullie allemaal meedoen!