We beleven ongekende tijden nu het coronavirus en de bestrijding daarvan veel impact heeft op de samenleving als geheel en op de levens van mensen persoonlijk. Dat wij als kerkelijke gemeente de adviezen van de overheid en van de Protestantse kerk willen volgen heeft de nodige consequenties. Op deze pagina leest u hoe de kerkenraad de komende weken e.e.a. wil vorm geven.

Erediensten
We blijven erediensten houden want juist ook nu hebben we Gods Woord nodig en heeft de wereld ook ons gebed nodig. Vorige week konden we nog de lofzang gaande houden door met een klein deel van de gemeente samen te komen. Inmiddels zijn de adviezen aangescherpt en heeft de gemeente ook de Oosterholthoeve voor alle huurders gesloten. Wij zullen daarom op de gebruikelijke tijdstippen met een kleine kerkenraadsdelegatie diensten live uitzenden vanuit de Zaaier. Vorige week lukte het niet helemaal met de uitzending, maar de verwachtingen voor zondag zijn goed. Via deze link zijn we zondag toch met elkaar verbonden: https://kerkdienstgemist.nl/stations/1240/events/live

Pastoraat
Nu doordeweekse activiteiten stilliggen en we de contacten rond de zondagse diensten missen is het belangrijk om op andere manieren met elkaar verbonden te blijven. We moedigen u en jou aan om de telefoon te gebruiken en/of een kaartje te sturen. Ook de ouderlingen zullen in de komende weken proberen met de gemeenteleden in hun wijk in contact te blijven. Er worden geen ‘gewone bezoeken’ afgesproken, maar telefonisch en per mail zijn de ouderlingen bereikbaar en datzelfde geldt voor ds. Van Dam en ds. Van der Velden. De predikanten doen uiteraard wel crisispastoraat en overleggen in voorkomende gevallen wat er nodig is.

Bemoediging
Nu de kinderen thuis zijn van school en ouders in het leerproces worden ingeschakeld, komt er heel wat af op onze gezinnen. Er is een whatsapp groep voor moeders gestart waar elke dag iets wordt gedeeld om elkaar te bemoedigen of een bruikbare tip aan te reiken. Aanmelden kan via Paulina van Dam (06-14115092).

Hulp bieden: #niet alleen
De Hervormde diaconie heeft zich aangemeld bij het landelijke initiatief www.nietalleen.nl. Voor situaties binnen en buiten de gemeente willen we hulp aanbieden (denk bijvoorbeeld aan een luisterend oor of meer praktisch: boodschappen doen). Jos Tanghe fungeert als coördinator van dit werk. U kunt hem benaderen als u hulp nodig heeft voor uzelf of voor iemand anders. Mensen die in deze tijd iets voor een ander willen doen kunnen zich ook bij hem aanmelden via nietalleenys@solcon.nl of tel. 06-30715503

Communicatie
Behalve deze website is ook de whatsapp van onze wijkgemeente een belangrijk communicatie-kanaal. In het kerkblad staat hoe u/jij daarbij kunt aansluiten. Hebt u vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact op met uw wijkouderling of de scriba van de kerkenraad.