Wie had kunnen denken dat, na de fijne contacten in februari/maart van dit jaar, pas in juni het beroep naar
IJsselmuiden-Grafhorst zou ingaan…
Rondom de eredienst Gemeente en gasten: hartelijk welkom op deze ...
Nu de grote onrust van corona achter ons ligt, kan ook het beroepingswerk weer doorgaan. Sinds vrijdag 26 juni ligt er een brief bij ons op tafel, waarin u als gemeente mij roept om dienaar van het Woord te worden in IJsselmuiden-Grafhorst. Dat geeft een hele worsteling. Hierin is het de vraag: Heere, wat wilt U dat ik doen zal? Namens de beroepingscommissie las br. Hofstede uit 2 Koningen 19. De bekende geschiedenis waarin Hizkia de brieven van de belegeraars voor Gods aangezicht neerlegt. Dat raakte. Zo leggen we de roepstemmen voor Gods aangezicht neer. Wilt u, wil jij, meebidden om helderheid?

Nog iets over mijn persoonlijk leven. Ik ben 34 jaar geleden geboren in Zalk. Tóen nog gemeente IJsselmuiden. Ik ben getrouwd met Mieneke en samen ontvingen we vier kinderen: Lukas (9), Joëlle (7), Sophia (6) en Benjamin (4). Zes jaar ben ik inmiddels predikant in mijn eerste gemeente Doornspijk. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn gezin. Ook hou ik van hardlopen, koken, lezen en ik volg – binnen de permanente educatie voor predikanten – een masterstudie op het grensvlak van theologie & management.

We hopen op goede ontmoetingen de komende tijd! Hartelijke groeten, ook namens mijn vrouw,
ds. MolenaarAls kerkenraad zien we uit naar de komende ontmoetingen op vrijdagmiddag en -avond 3 juli, als de pastorie bezocht zal worden en er o.a. een vergadering met de kerkenraad op het programma staat. Maar we denken in het bijzonder aan de ochtenddienst van 12 juli als ds. Molenaar op beroep zal preken. Dan zijn we toch als gemeente (hoewel grotendeels op afstand) en beroepen predikant samen voor Gods aangezicht onder de verkondiging van het Evangelie. Een betere plek is er niet, omdat de Heere daar is, naar Zijn belofte. 

Vrijdag 17 juli is de uiterste datum van beslissing. We hopen en bidden dat de HEERE zal voorzien in het zenden van een herder en leraar voor onze wijkgemeente. Bidt en leeft u mee?

Enkele aanvullende gegevens:
Ds. G.H. Molenaar
Beekenkampweg 51
8085 BR Doornspijk
0525-655594
dsghmolenaar@outlook.com