Met ruim 75 fietskilometers in de benen, kwamen we maandagochtend 6 mei voldaan, dankbaar en ‘zo moe als een koe‘ weer terug in IJsselmuiden na een onvergetelijk kampweekend. Gelukkig valt er nog veel te herkauwen…

Vrijdag 3 mei vertrekken we in een lange sliert – voor het eerst per fiets – richting ’t Loo Oldebroek. Er staat een stevige bries, maar over de windrichting hebben we niets te klagen. Daarom maken we een flinke omweg via de Molenbrug en een extra lus via de PZ naar de Kamperstraatweg. Het mag de pret niet drukken en binnen het uur zijn we bij de bosrijke kamplocatie 'het Buitencentrum'. De befaamde Macaroni van Bert en Rieneke van Dorsten is in no time verorberd en nadat de omgeving is verkend, de toestellen en sportvelden zijn geprobeerd, duiken we in het thema ‘Leer van de koeien…’ door een Sing in met prachtige liederen. Daarna lopen we in groepjes een route door het pikdonkere bos, op zoek naar felbegeerde puzzelstukjes, die we van de meest vreemde ‘bosjesmannen’ krijgen… Omdat de ontmoeting nog wel eens wat onverwacht plaats vindt, is het meidengegil tot in de verre omtrek te horen… Niet zo gek toch?

De broodjes hamburger, gemaakt door een groepje ouders, maken aan alle ‘leed’ een eind. Na een heerlijke en royale nachtrust ontwaken we met het gefluit van de Tjiftjaf en andere vogels in het bos. Na het traditionele ontbijt met vers gekookt eitje, luisteren we naar een boeiende inleiding van Rick Schreur (HJW/LCJ) om het thema ‘Leer van de koeien…’ praktisch te maken. Aan de hand van dit plaatje werkt hij dat beeldend uit.Herkauwen is een woord dat veel valt. De kern is misschien wel dit citaat: ‘Stille tijd: niet omdat het moet, maar uit liefde tot God! Dat is het allermooiste… dat is het allermoeilijkste’. Daarom volgen we vier korte, praktische en heel verschillende workshops over hoe je concreet vorm en inhoud kunt geven aan je stille tijd. Deze worden verzorgd door de spreker, ouderling v.d. Boogaart, Rieneke van Dorsten en Joanne Juffer. Waardevol!

Om geen tijd te verliezen, stappen we op de fiets naar Elburg, voor een spel met doldwaze, hilarische opdrachten. Terug op locatie genieten we van een gevarieerd stampottenbuffet en een ijsbuffet na. Héérlijk!!! Dan op de fiets naar Oldebroek voor de dodenherdenking ‘opdat we niet vergeten!’. Indrukwekkend als de namen van jonge kinderen, leeftijdsgenoten, burgers en gesneuvelde geallieerden worden voorgelezen. Wat een zegen als ook daar getuigd wordt van het verlossingswerk van de Heere Jezus, de rijke betekenis van Goede Vrijdag en Pasen. De passende muzikale omlijsting door Concordia met tal van christelijke liederen en het Wilhelmus maken het af. Om stil van te worden.

Na een quiz en wat praktische opdrachten, zoals het bouwen van een toren… die niet altijd blijft staan,