Alpha cursus

 

Alpha-cursus gaat weer van start!                      

 

Loop jij rond met vragen als: Wat is nog de zin van het leven? Waarom is er zoveel lijden?  Is er iets na dit leven? Bestaat er een God? Wie is toch die Jezus waar christenen zo enthousiast over zijn? 

 

Voor wie zich herkent in één van deze vragen is de Alpha-cursus misschien wel geschikt. Of misschien kent u/jij iemand met deze vragen en met wie je samen deze cursus zou kunnen doen. De Alpha-cursus is een korte kennismaking met het christelijk geloof. In 11 weken (één woensdagavond per week) en een kort weekend (vrijdagavond en zaterdag) worden een aantal basisprincipes uitgelegd. Enkele onderwerpen die aan de orde komen zijn: Wie is Jezus? Waarom stierf hij aan het kruis? Waarom zou ik de Bijbel lezen? Waarom zou ik bidden? Hoe leidt God mijn leven?

 

Een cursusavond begint in een ontspannen sfeer met een gezamenlijke maaltijd. Daarna volgt de inleiding op het onderwerp van die week. In kleine groepen is er gelegenheid om door te praten en om vragen te stellen in een omgeving van respect voor elkaar. Deze cursus wordt gratis aangeboden. Wel wordt er een kleine bijdrage gevraagd voor de maaltijden en het korte weekend, maar dit is niet verplicht.


Niet-gelovig, gelovig, twijfelend, iedereen kan vragen stellen en zich opgeven via: alphaijsselmuiden@gmail.com

Zie ook facebookpagina van Alpha IJsselmuiden voor meer informatie.