Beste gemeenteleden van de Hervormde gemeente IJsselmuiden/Grafhorst,

Vanaf half januari mag ik bij u en jullie aan de slag als kerkelijk werker. Daar heb ik erg veel zin in!
Ik zie er naar uit om jullie te leren kennen en misschien is dat andersom ook zo.
Vandaar deze brief, waarin ik mezelf mag voorstellen.

Mijn naam is Amanda Vastenhouw-Westerink.
Ik ben geboren in Nunspeet, opgegroeid op Urk en in mijn tienerjaren verhuisd naar Bunschoten.
Daar heb ik mijn man Gert leren kennen en in 1992 zijn we getrouwd.
In het jaar 2000 zijn we verhuisd naar Drenthe in verband met het werk van Gert.
Ik kon daar al snel weer aan de slag als medisch secretaresse. Omdat we daar in het begin minder sociale contacten hadden, hebben we naast ons werk de tijd genomen voor andere dingen. We hebben samen de Grote Opdracht School gedaan, waarin we een jaar intensief bezig waren met het geloof. Daar is het vuur van ons geloofsleven opnieuw aangewakkerd. We ontdekten opnieuw en nog meer wie God is en hoe groot Zijn liefde is die Hij heeft laten zien in en door Zijn Zoon. Dat had als gevolg dat ik, na een aantal losse cursussen, theologie wilde gaan studeren. Niet zozeer om daar mijn werk van te maken, maar meer vanuit het verlangen om nog meer van de Heere te leren kennen en nog dichter naar Hem toe te groeien. Zo ben ik aan de studie begonnen. Eerst zes jaar een HBO-opleiding, naast mijn werk. Onderweg groeide toch het verlangen om uit te delen van wat ik heb geleerd, om anderen daarmee te dienen. Daarom heb ik eind 2016 mijn baan opgezegd en ben ik naar de Theologische Universiteit in Kampen gegaan. In 2019 heb ik de master Praktische Theologie afgerond, met als afstudeerrichting Pastoraat. Mijn afstudeerscriptie ging over een onderzoek binnen de Christelijke Gereformeerde kerken naar de pastorale zorg aan slachtoffers van seksueel misbruik, met name hoe zij beter gehoord kunnen worden.

Inmiddels wonen we samen opnieuw op Urk. In de afgelopen periode heb ik voor verschillende organisaties vrijwilligerswerk opgepakt. Ik geef les aan het Evangelisch College, werk bij een inloophuis van het Leger des Heils, ben betrokken bij het werk van het Reformatorisch Meldpunt en ik geef catechisatie. Als ik dan nog tijd over heb wandel ik graag, lees een boek of trek mijn skeelers aan (bij mooi weer).

Zoals ik hierboven al schreef zie ik er erg naar uit om jullie te ontmoeten. Ik ben benieuwd wie u/jij bent, wat je doet en wat je bezig houdt en op welke manier God een plek heeft in uw/jouw leven. En als jij of u dat moeilijk vind, wil ik graag helpen om dat te ontdekken. Tegelijk vind ik het ook spannend om aan iets nieuws te beginnen. Maar dat ik dit werk mag gaan doen, zie ik ook als een bevestiging van de Heere.
Hij heeft voor mij deze deur geopend, zo heb ik dat ervaren.
Dat geeft mij vertrouwen om samen met jullie op weg te gaan, achter Hem aan.

Hartelijke groeten,

Amanda

Voor vragen, opmerkingen, tips ben ik bereikbaar:
via email: abvastenhouw@dorpskerk.com
Telefoon/WhatsApp: 06-10252906