Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden/Grafhorst

Het Hervormd Mannenkoor is een streekmannenkoor dat bekendheid geniet in kringen van liefhebbers van mannenkoorzang. De leden van het koor zijn afkomstig uit IJsselmuiden, Grafhorst en wijde omstreken. Iedere dinsdagavond komen ruim honderd enthousiaste leden van verschillende kerkelijke richtingen in de Zaaier bijeen om met elkaar de liederen in te studeren. Het repertoire bestaat uit het geestelijke en vaderlandse lied. Onder de leden heerst een sfeer van vriendschap en verbondenheid. De koorklank wordt gekenmerkt door een lichte timbre en warme basklank. Het koor treedt regelmatig in den lande op.
Sinds de oprichting is het koor door een aantal bekwame dirigenten geleid. De eerste dirigent was  Henk Heldoorn uit IJsselmuiden. Deze werd na 7 jaren opgevolgd door Cor Schultink uit Hattem. Daarna dirigeerde Jurriën  Plender bijna 18 jaar het koor. Sinds 1 oktober 1998 staat het koor onder de bekwame leiding van Freddy Veldkamp uit Hardenberg. In het dagelijks leven is Freddy muziekdocent bij het voortgezet onderwijs in Hardenberg en Meppel. Ook is hij organist van de Kandelaarkerk te Heemse. Naast het Mannenkoor is Freddy dirigent van mannenkoor ’t Vechtdal uit Hardenberg, Mannenkoor Looft den Heere uit Vaassen en Mannenkoor Rijssen.

Voor inlichtingen over het Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden/Grafhorst kunt u contact opnemen met de secretaris, de heer Herman Doorn.

Koren

D. Klooster